Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Başkan Yılmaz'ın Schwabisch Hall temasları sürüyor

Başkan Yılmaz

Almanya-Schwabisch Hall ziyaretinin 3. gününde Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Franz Henschell ile görüşen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz...

Almanya-Schwabisch Hall ziyaretinin 3. gününde Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Franz Henschell ile görüşen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Balıkesir`e gelecek olan Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim ve beraberindeki heyet ile ortak yatırımlar ve sanayi tecrübeleri konusunda paylaşımlarda bulunacaklarını söyledi.
Ekibiyle birlikte kardeş şehir Schwabisch Hall`deki temaslarına devam eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Schwabisch Hall ile her anlamda kardeş şehir ilişkisi kurmak istediklerini ifade etti.
Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim ve beraberindeki heyetin 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Balıkesir`i ziyaret edeceğini belirten Başkan Yılmaz, "Belediye Başkanı Pelgrim ve heyetin ziyaretinde; enerji konusunda belediyeler olarak nasıl ortak yatırımlar yapabiliriz? işadamlarımızı, fabrikalarımızı ve sanayi tecrübemizi nasıl birleştirebiliriz? Bu konularda paylaşımlarda bulunacağız" dedi.
Sanayi hakkında bilgi alındı
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile meclis üyeleri ve birim müdürlerinden oluşan kalabalık ekip Schwabisch Hall Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Franz Henschell ile buluştu.
Almanya`da 80 tane sanayi odasının olduğunu söyleyen Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Franz Henschell, Schwabisch Hall`in nüfusunun 850 bin, yüz ölçümünün 4 bin 750 kilometrekare olduğunu ifade ederek, "Avrupa`da kilometre kareye 180 kişi düşüyor. Bu durum, burada daha dar alanda sıkışma olarak karşımıza çıkıyor. Almanya`da sıkıştırılmış organize sanayi bölgeleri var. Bazı bölgeler ise tamamen hayvancılık ile uğraşıyor" dedi.
Enerji kaynakları incelendi
Schwabisch Hall`de hayvancılık ile uğraşan önemli bir kesimin olduğunu kaydeden Franz Henschell, "40 yıl önce tarım ve hayvancılık insanlara yetmediği için endüstriye yönelim oldu. Köylerden gelen çiftçiler sanayide çalışabilsinler diye tedbirler alındı. Dönüşüm olmasına rağmen bölgede hala profesyonel olarak çiftçilik devam ediyor. Tarım işçiliğinde de muazzam bir değişim oldu. Küçük makinelerle büyük işler görüyoruz" bilgisi verdi.
Başkan Yılmaz ve ekibi ziyaretinin ardından Optima Ambalaj Şirketi`nde incelemeler yaptı. Elektrik dağıtım merkezini de gezen Başkan Yücel Yılmaz ve ekibine grup başkanı Armin Kellermann eşlik etti. Merkezde, her türlü enerji kaynağından faydalandıklarını ifade eden Kellermann, kullanılan teknolojiler hakkında heyete bilgiler verdi.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehircilik ve sanayi konusunda Almanya`dan örnek alınması gereken birçok konu olduğunu itiraf etti.
Yılmaz, Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim ve beraberindeki heyetin 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Karesi`yi ziyaret edeceğini hatırlatarak, "Kendimizi tanıtmak için ciddi hazırlıklar yaptık" dedi. Balıkesir`in İstanbul`un 3 katı büyüklüğünde olduğunu söyleyen Yılmaz, Balıkesir hakkında Alman heyete bilgi verdi.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli